lunes, 12 de abril de 2010

Prestatgeria digital

La Prestatgeria digital es tracta d’un espai on els centres , docents, altres entitats relacionades amb la docència i el Departament d’Educació poden crear llibres digitals. Aquests llibres es poden crear de forma col·laborativa per diverses persones, es guarden en La Prestatgeria i estan a la disposició de qui vulgui consultar-los. Hi ha un catàleg de llibres, des d’on es pot accedir a aquests llibres. El catàleg disposa d’una eina de recerca que permet trobar i filtrar els llibres segons els criteris que vol l’usuari.

En la pàgina del xtec trobem una prestatgeria digital, on tenim la possibilitat de crear llibres; s’ha d’entrar en La Prestatgeria digital com centre docent amb les dades de correu de la XTEC o com persona amb autorització per a crear llibres per a aquest centre, a continuació, es fa clic a l’opció crear un llibre nou del menú de l’esquerra de La Prestatgeria, després s’ha d’omplir el formulari, acceptar les condicions d’ús i fer clic a entrar llibre. Per la creació d’un llibre nou ens demana aquestes dades:

- Títol del llibre

- Idioma

- Descripció del llibre

- Estil o aparença

- Col·lecció

- Descriptors (no poden contenir accents ni caràcters especials)

- Correu XTEC de la persona que administrarà el llibre.

- Codi o contrasenya

- Indicar que s’accepten les condicions d’ús.

En La Prestatgeria s’ha creat un espai paral·lel per fer proves. Els usuaris XTEC poden crear llibres sense necessitat de ser de cap centre, però aquestes proves s’esborren cada cert temps.

També tenim la possibilitat de subscriure’ns a un llibre que ens permet estar sempre al dia de les novetats que en aquest es produeixin. Des dels catàlegs es pot accedir a les fitxes dels llibres, que ens mostren tota la informació.

Els llibres publicats s’anuncien en el tauler d’anuncis durant 2 i 15 dies, depèn de la quantitat de llibres que es creen en un mateix període de temps.

La Prestatgeria, és utilitzat per molta gent, estimula als docents ja que participen diferents centres i dóna idees per l’elaboració de nous llibres i al mateix temps el sistema de presentació de la informació motiva als alumnes a utilitzar-lo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario