lunes, 12 de abril de 2010

Una mà de contes


Una mà de contes és un programa televisiu de contes infantils, recitats amb veu en off i il·lustrats sobre la marxa per un dibuixant amb tècniques pictòriques diverses: aquarel·la, dibuix, collage…, que des de 2001 està funcionant amb èxit i gràcies aquest gran èxit es va obrir una web en col·laboració amb el Departament d’Educació. El procés es mostra en pla curt, de manera que només es veu la il·lustració i les mans de l’artista plàstic; d’aquí el nom “d’Una mà de contes” i de les agrupacions de cinc en cinc, com els dits de la mà.

Aquesta web ens ofereix 3 apartats ben diferenciats:

-Contes: en aquest apartat ens permet triar els contes segons el personatge, origen geogràfic, tècnica, títol, autor o il·lustrador. Tenint en compte el que vol treballar el professor en aquesta activitat, podem fer que el conte vagi acompanyat de so en català, aranès o anglès i també es pot passar sense so, fent que sigui l’alumne el narrador de la història.

-Tallers: hi trobem quatre diferents tipus de tallers:

- Dibuix

- Retall

- Contes il·lustrats; en aquest apartat els nens/es pot anar creant un conte, triar el disseny de les seves pàgines, inserir imatges elaborades per ells mateixos, inserir text d’un conte que ja existeixi o bé un de creat i en acabar, desar-lo o imprimir-lo

- Subtitulats. A partir del conte triat, fer els propis subtítols i després visualitzar-lo tal i com ho faríem per la televisió.

-Bloc : resulta ser un espai per fer actualitzacions, aportacions, conèixer més a fons aspectes dels contes i amb un apartat d’enllaços interessants.

Aquest espai no incorpora cap tècnica d’animació. La seva clau es fonamentar el seu interès en la fascinació que pot provocar en els nens el fet de veure el procés d’elaboració de les il·lustracions.


Fes clic sobre la imatge per començar.
T’agradarà!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario